Klima çalışırken ortama kötü kokular geliyorsa sizler için hazırladığımız klima neden koku kapar? başlıklı makalemize göz atabilirsiniz. Ev klimasından gelen kokuyu servis çağırmadan önce aşağıda belirttiğimiz adımları izleyebilirsiniz.
İç ünite filtresini temizleyin
Klimaların iç ünitesinin önünde yer alan hava filtresinin normalde 15 günde bir temizlenmesi gerekmektedir. Temizlik işlemi imal edildiğinde yahut yapılamadığında ortama kötü kokular yayılabilir. Filtreyi yerinden yavaşça çıkarmalı, yalnızca su altında sertçe ovalamadan yıkamalısınız. Suyun sıcaklığı ne fazla ne de düşük olsun. Deterjan gibi temizlik ürünlerini kesinlikle kullanmayın.
Filtre temizliği sonrası filtreye oda spreyi sıkın
Filtreyi temizlediniz, kurumaya bıraktınız ve kurudu, artık yerine takma zamanı geldi. Filtreyi yerine takmadan önce oda spreyi veya ağır olmayan bir parfümü çok olmamak koşulu ile sıkın ve filtreyi yerine yerleştirin. Bu yalnızca ortama daha temiz ve hoş kokan hava verecektir.
Önemli Bilgi: Klimalarda filtre temizliği yapılmadığı zaman gözeneklere dolan bakteriler hoş olmayan kokuların ortama yayılmasına neden olabilir. Bu nedenle filtre temizleme işlemi 15 günde bir kez yapılmalıdır.
İşlemlerden sonra koku giderse eğer cihazı böylece kullanmaya devam edebilirsiniz. Lakin koku devam etmekteyse işin uzmanı tarafından;
Klima ön kapağı sökülür ilaçlı su yardımı ile klimaya bakım yapılır,
Servis personellerin kullandığı klima ilaçları kötü koku giderici özellikte de olduğu için, parfüm veya oda spreyinin yeterli gelmediği durumlarda ilaçlı temizlik uygulaması yapılabilir. Filtre mevcut klima ilacı ile temizlenir, kurulanır ve yeniden yerine takılır. Sorun giderilir.
Klimanın çalışma sırasında koku yapmasının tek temel sebebi bakımsız kalması ve uzun bir süredir bakımının geniş bir şekilde bir biçimde yapılmamasıdır. Klimanızın kötü kokular yapmasına engel olmak istiyorsanız yılda iki kez bakımlarını yaptırmalı, 15 günde bir filtre temizliğini yapmalısınız.