Klimada Basınca Bağlı Kaçaklar Nasıl Test Edilir?
Klimada Basınca Bağlı Kaçaklar Nasıl Test Edilir?, Gaziantep klima ve kombi servisi olarak bu paylaşımımızda siz değerli okurlarımıza Klimada Basınca Bağlı Kaçaklar Nasıl Test Edilir? ile alakalı faydalı bir makale paylaşmaya çalıştık. Klimada Basınca Bağlı Kaçaklar Nasıl Test Edilir? ile alakalı bilgiler umarım işinize yarar..
Klimada Basınca Bağlı Kaçaklar Nasıl Test Edilir?
Klimada Basınca Bağlı Kaçak Testi
Montajı yeni yapılan tesislerde daima basınca bağlı test işlemi önerilmektedir. Soğutucu akışkan ile basınç kontrolü yapmak eski bir alışkanlıktır. Lakin bu yöntem pahalıdır. Aynı zamanda fazla zaman almaktadır ve güvenli olmamaktadır. Mevcut sistemlerde uzman ekipler uygun biçimde soğutucu akışkanı geri toplamalı ve herhangi bir şarj için depo etmelidir.
Klimada Basınca Bağlı Kaçaklar Nasıl Test Edilir?
- Azot ve helyum yardımı ile emme tarafı 150 psi, basma tarafı 450 psi değerine gelene kadar basınçlandırılmalıdır. Emme ve basma tarafı bir yalıtım valfler ile ayrılmış durumda ise sistemin tamamını 300 psi ile basınçlandırmak gerekir.
- Tüm yüzeyler köpük yapıcı sıvı kullanılarak test edilmelidir. Mikro köpüklerin yüzeyle reaksiyona girip görünür duruma gelmesi yönünden ortalama 15 dk. Kadar beklemeniz gerekir. Karanlık bir ortamda arka kısımları görüntülemek adına kontrol aynası kullanabilirsiniz.
- Kompresörü çalıştırmakta olan tüm şüpheli yüzeylere sıvı köpük yapıcı püskürtebilir ve bu yüzeyleri kaplayabilirsiniz. Evaporatör kısmına doğru genel emme hattı bağlantılarını köpük yapıcı ile kaplayabilirsiniz.
- Kondanser bataryasına doğru genel basma hattı ve bağlantılarına köpük yapıcı püskürtmelisiniz. Kondanserin U borularına da aynı biçimde köpük yapıcı püskürtmelisiniz.
- Kondanserden ibu yana sıvı deposunu da alacak biçimde genel sıvı hattına sıvı kabarcık yapıcı püskürtmelisiniz. Sıvı hattından evaporatör giriş kısmına kadar bu biçimde devam etmelisiniz.
- Sızdırmaz sistemin her bir kontrol çıkışını sıvı ile kaplamalısınız.
- Evaporatör kısmını açmalı tüm bağlantılara, vanalara ve U bağlantılarına köpük uygulaması yapmanız gerekir.
Araştırmanın ilk sırası yüzey alanları geniş olduğu için kompresör ve emme hattı olması gerekir. Bunu takip eden sırada basma hattından başlanmalıdır. Kondanser ve sıvı hattı boyuna test evaporatöre kadar devam etmelidir. Evaporatör bölümü en son ve basınç testi için en az istediğimiz elemandır.