Klima Arıza Kodları

Alarko Carrier Gold Klima Kumandası Nasıl Kullanılır?

Alarko Carrier Gold Klima Kumandası Nasıl Kullanılır?, Gaziantep klima ve kombi servisi olarak bu paylaşımımızda siz değerli okurlarımıza Alarko Carrier Gold Klima Kumandası Nasıl Kullanılır? ile alakalı faydalı bir makale paylaşmaya çalıştık. Alarko Carrier Gold Klima Kumandası Nasıl Kullanılır? ile alakalı bilgiler umarım işinize yarar..

Alarko Carrier Gold Klima Kumandası Nasıl Kullanılır?

Carrier Gold Kullanım Kılavuzu

Makalemizde Alarko Carrier Gold Klima Kumandası Nasıl Kullanılır? sorusunun geniş bir şekilde yanıtı bulunmaktadır. Kumandayı nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız eğer makalemize inceleyebilirsiniz.

logoAlarko Carrier Gold Klima Kumandası Nasıl Kullanılır?

  • 1 numara

Kızılötesi sinyal verici

  • 2 numaralı düğme

Start/Stop (açma/kapama) düğmesidir.

  • 3 numaralı düğme

Mod seçme düğmesidir. M harfi ile gösterilir. Klimanın çalışma modlarının seçilmesini sağlar. Ekranda soğutma, ısıtma, fan veya nem alma modu çıkar. Mevsim durumuna göre talep ettiğiniz konumu seçebilirsiniz.

  • 4 numaralı düğme

Sıcaklık düğmesidir. Talep ettiğiniz konumda sıcaklık ayarı yapmanıza yardımcı olmaktadır. Sıcaklık ayarını bu düğmeyi tercih ederek düşürebilir yahut yükseltebilirsiniz. Düğmeye bastıkça sıcaklık ayarında değişiklik olacaktır.

  • 5 numaralı düğme

Fan hızı düğmesidir. Fan hızını belirlemenize yardımcı olmaktadır. Düğmeye bastıkça fan hızı yükselecektir. Talep ettiğiniz hızı ayarlayabilirsiniz.

  • 6 numaralı düğme

Panjur hareket düğmesidir. Havayı otomatik olarak dolaştırır. Yeniden bastığınızda hareket durur.

  • 7 numaralı düğme

Panjur ayar düğmesidir. İç ünitenin hava üfleme kanatçığının ayarını yapmak için kullanabileceğiniz bir düğmedir. Düğmeye her bastığınızda hareket dikey olarak değişir. Düğmeye yeniden bastığınızda hareket durur.

  • 8 numaralı düğme

Zamanlayıcı açık düğmesidir. Zamanlayıcıyı açmak için bu düğmeye basmanız gerekir.

  • 9 numaralı düğme

Zamanlayıcı kapalı düğmesidir. Zamanlayıcıyı kapatmak için bu düğmeyi kullanabilirsiniz.

  • 10 numaralı düğme

Uyku zamanlama düğmesidir. Uyku modunda zamanlama zamanını belirlemenize yardımcı olmaktadır.

  • 11 numaralı düğme

Ayar düğmesidir. Saat ayarını yapmanızı sağlar.

  • 12 numaralı düğme

Temizleme düğmesidir. Cihazın temizlenmesi yönünden kullanabilirsiniz.

  • 13 numaralı düğme

Hafıza ve preset düğmesidir. P harfi ile gösterilir. Gelecekte kullanım için seçtiğiniz çalışma ayarını ayarlayın. Ayar ünite aracılığıyla bir sonraki çalışma için ezberlenir. Bu durum hava akış yönü dışında gerçekleşir. Tercih ettiğiniz çalışma ayarını seçin daha ardından hafızaya almak için bu düğmeye 3 sn. kadar basılı tutun. “P” işareti ekranda belirecektir. “P” düğmesine yeniden bastığınızda önceden ayarladığınız işlemi başlatabilirsiniz.

  • 14 numaralı düğme

Gece lambası düğmesidir. Sadece 42NQV025, 035, 045H modellerde geçerlidir. Kumanda lambası özellikle de çocuklar ve yaşlılar için güvenli ve emniyet artırıcı özelliktedir. Gece lambası düğmesine basarak kumandayı aydınlatabilir veya aydınlatmayı kapatabilir.

  • 15 numaralı düğme

Yüksek güç düğmesidir. Daha bi hayli hızlı soğutma yahut ısıtma işlemi amacı ile kullanılan düğmedir. Oda sıcaklığını ve hava akışını otomatik olarak kontrol etmek adına nem alma ve yalnızca fan modları hariç güç düğmesine basabilir ve cihazı bu konumda çalıştırabilirsiniz. Konumu devre dışı bırakmak için yine bu düğmeye basabilirsiniz.

  • 16 numaralı düğme

Ekonomi düğmesidir. Enerji tasarrufu yaşanılması yönünden kullanabilirsiniz. Odanın otomatik olarak kontrol edilmesi için nem alma veya yalnızca fan modu hariç bu düğmeye basmalısınız. Cihaz ekonomik modda çalışmaya başlar. Soğutma işlemi: ayarlanan sıcaklık 2 saat boyunca saatte 1°C olarak artar. Azami artış ise 2°C kadardır. Isıtma işleminde ise ayarlanan sıcaklık azalır. Bunun yanında ortamda konfor yaşanıyorken tasarruf da yaşanır. İşlevi devre dışı bırakmak için yeniden bu düğmeye basmanız yeterli gelmektedir.

  • 17 numaralı düğme

Filtre sıfırlama düğmesidir. İç ünite ekranında “FILTER (turuncu)” LED yanıyorsa cihaz filtre sıfırlama ikazsı veriyor demektir. Bu düğmeye basarak işlemi sonlandırabilirsiniz.

  • 18 numaralı düğme

Saat sıfırlama düğmesidir. Düğme çok ufaktür. Saat ayarını sıfırlamak istediğinizde ince uçlu bir cisim ile düğmeye bastırabilirsiniz.

  • 19 numaralı düğme

Kontrol düğmesidir. Yan yana 2 iç ünitenin kurulu olduğu durumlarda uzaktan kumandanın üniteler üzerindeki kullanımını birbirinden ayırmak için A-B seçimi yapılması gerekir. Bunun için önce iç ünite üzerindeki RESET düğmesine basıp klimayı açmalısınız. Daha sonra kumandayı iç üniteye doğrultarak kontrol düğmesine basılı tutmalısınız. Ekranda “00” ibaresi gelecektir. Kontrol düğmesine basarken “M” düğmesine de basmalısınız. Ekrandaki “00” silinir ve bunun yerine “B” işareti ekranda görüntülenir. Klima kapalı konuma geçer. Uzaktan kumanda B hafızaya alınmış olur. A ayarını yapmak için aynı işlemi tekrarlamanız gerekir. A ayarına geçince ekranda “A” görünmez. Çünkü fabrika çıkışındaki varsayılan ayar “A” dır.

Bilmenizi istedik!

  • Bazı modellerde uzaktan kumanda üzerindeki yazılar alakalı düğmelerin üst bölümünde bulunmaktadır.
Ayrıca Bakınız.  Klima Kontaktörü Neden Çalışmaz?
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Gaziantep klima kombi servisi Gaziantep Oto Kiralama Gaziantep Havalimanı Transfer