Klima Arıza Kodları

Sharp Ay-Ah Klima Kumandası Nasıl Kullanılır?

Sharp Ay-Ah Klima Kumandası Nasıl Kullanılır?, Gaziantep klima ve kombi servisi olarak bu paylaşımımızda siz değerli okurlarımıza Sharp Ay-Ah Klima Kumandası Nasıl Kullanılır? ile alakalı faydalı bir makale paylaşmaya çalıştık. Sharp Ay-Ah Klima Kumandası Nasıl Kullanılır? ile alakalı bilgiler umarım işinize yarar..

Sharp Ay-Ah Klima Kumandası Nasıl Kullanılır?

Sharp Ay-Ah Kullanım Kılavuzu

Önemli Bilgi: Makalemizde gösterilen bilgiler Sharp AY – AP18C E, AY – AP24C E, AH – AP18C E, AH – AP24C E model klimalar için geçerli kumanda kullanım kılavuzu bilgileridir.

logo

Sharp Ay-Ah Klima Kumandası Nasıl Kullanılır?

  • 1 numaralı LED

Algılayıcı, vericidir. Kumandanın iç ünitesine doğru tutulduğunda ve düğmelere basıldığında klima yaptığınız ayarlamayı algılar.

  • 2 numaralı gösterge

Sıvı kristal göstergedir. Yapılan ayar yahut zamanlayıcı ayarı görüntülenir.

  • 3 numaralı düğme

Açma-kapama düğmesidir. Klimanızı çalıştırmak veya kapatmak istediğinizde kullanabilirsiniz.

  • 4 numaralı düğme

Termostat düğmesi olarak adlandırılır. Saat ayarı, zamanlayıcı ayarı, ısı ayarı yapmak için kullanılabilir.

  • 5 numaralı düğme

Gösterge (DISPLAY) düğmesidir. Set edilen sıcaklığı gösterir.

  • 6 numaralı düğme

MODE düğmesidir. Klimanın çalışma mod seçimi yapılmasını sağlar. Düğmeye her basıldığında cihazın farklı modu çıkar. Mevsim durumuna ve ortam koşullarına göre talep ettiğiniz ayarda kullanım sağlayabilirsiniz. Düğmeye bastığınızda;

Otomatik → Soğutma → Isıtma → Nem Alma → Sadece Fan seçenekleri çıkar.

  • 7 numaralı düğme

Saat ayarlaması için zamanlayıcıyı açma düğmesidir. Temp. Düğmeleri kullanılarak klimanın çalışma zaman ayarı yapılabilir. Düğmeye yeniden bastığınızda klimanın çalıştırılma zaman ayarı kaydedilir.

  • 8 numaralı düğme

1 saat sonra kapanma düğmesidir. Klimanızın 1 saat sonra kapanmasını sağlar. Bunun yanında yok yere yakıt tüketiminin önüne geçişmiş olur.

  • 9 numaralı düğme

Saat ayarlaması için zamanlayıcı kapama düğmesidir. Klimanın durması gereken vakti ayarlamak için bu düğmeye basabilirsiniz. Ardından saat ve dakika ayarını TEMP. Düğmeleri ile uygulayabilirsiniz. Klimanın kapanması gereken vakti ayarladıktan sonra ayarı kaydetmek için de yine bu düğmeye basmanız gerekir.

  • 10 numaralı düğme

FAN düğmesidir. Fan hızını ayarlamanızı sağlar. Düğmeye her bastığınızda fan hızı yükselir. Klimanın üfleme hızını isteğinize bağlı ayarlayabilirsiniz.

  • 11 numaralı düğme

CANCEL düğmesidir. Zamanlayıcı iptal düğmesi olarak bilinir. Klima programlamasını yani zamanlayıcısını sonlandırmak adına bu düğmeyi kullanabilirsiniz.

  • 12 numaralı düğme

SWİNG düğmesidir. Salınım düğmesi olarak da bilinir. Klimanın hava akış yönünü ayarlamak için kullanılan düğmedir. Düğmeye her bastığınızda klima iç ünite önündeki hava kanatçığı yön değiştirir. Düğmeye yeniden bastığınızda kanatçık hareketi durur. Ayarladığınız kanatçık yönü hafızaya alınır ve sonraki işletimde otomatik olarak yine aynı pozisyon ayarlanır.

  • 13 numaralı düğme

PLASMACLUSTER düğmesidir. İon düğmesi olarak adlandırılır. Bu düğmeye bastığınızda odaya iyon grupları ve negatif iyonlar verilir. Odanın temiz tutulması sağlanır. Düğmeye her bastığınızda farklı modlar çıkar. Bunlar sırası ile;

Hava Temizleme → Koku Giderme → İPTAL modlarıdır.

Hava Temizleme İşlemi: Havaya verilmekte olan iyon grupları, hava kanyaklı küf mantarını giderir ve kokuya etmen olan moleküleri ayrıştırır. Bunun yanında koku giderilir.

Ayrıca Bakınız.  Bosch Klima Arıza Kodları

Koku Giderme İşlemi: Havaya verilmekte olan negatif iyonlar, fiziksel ve zihinsel anlamda rahatlamanızı sağlar.

Fonksiyonu iptal etmek için de düğmeye ekranda ion simgesi belirmeyecek biçimde basmanız gerekir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Gaziantep klima kombi servisi Gaziantep Oto Kiralama Gaziantep Havalimanı Transfer