Klima Arıza Kodları

Klima Uzun Süre Çalıştırılmayacaksa Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Klima Uzun Süre Çalıştırılmayacaksa Yapılması Gerekenler Nelerdir?, Gaziantep klima ve kombi servisi olarak bu paylaşımımızda siz değerli okurlarımıza Klima Uzun Süre Çalıştırılmayacaksa Yapılması Gerekenler Nelerdir? ile alakalı faydalı bir makale paylaşmaya çalıştık. Klima Uzun Süre Çalıştırılmayacaksa Yapılması Gerekenler Nelerdir? ile alakalı bilgiler umarım işinize yarar..

Klima Uzun Süre Çalıştırılmayacaksa Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Klima Uzun Süre Kullanılmayacaksa Ne Yapılmalı?

Tatile gittiğinizde veya evde uzun süre bulunmadığınızda dairenizde bulunan kombi dahil olmak üzere klimaların da ne konuma getirileceği veya oluşabilecek tehlikelere karşı ne gibi önlemler alınabileceği merak edilir. Bizler de bu düşünce ile paylaşımımızda merak ettiğiniz bu konuya değineceğiz. Klima Uzun Süre Çalıştırılmayacaksa Yapılması Gerekenler Nelerdir? işte açıklamaları:

Ayrıca Bakınız.  Dış Ünitesiz Klima Var mı?

logo

Çoğu kullanıcı uzun süre evde olmadığı zaman klimanın direk enerji beslemesini keser ve gider. Daha sonra klimasını çalıştırmak istediğinde bir çok sorunla karşılaşabilir. Bundan dolayı uzun süre kapalı kalan klimada sorun yaşamamak için kapatmadan önce bazı uygulamaları yapmak veya bazı kurallara uymak gerekir. Bu uygulamalar aşağıda sıralanmıştır.

Klima Uzun Süre Çalıştırılmayacaksa Yapılması Gerekenler Nelerdir?

  • Klimanızı havalandırma (fan) modunda ortalama 2-3 saat kadar çalıştırın. Böylelikle klima içindeki nemi gidermiş olursunuz.
  • Klimanızı kapatın enerji beslemesini de kesin. Fişi açık kalırsa en ufak elektronik sorunda büyük problemler oluşturabilir. Özellikle de enerjisini kesmeden kesinlikle konuttan uzaklaşmayın.
  • Uzaktan kumanda içindeki pilleri çıkarın. Bu durum pillerin ömrünü kısaltmaz. Daha uzun süre kullanım sağlamanıza yardımcı olmaktadır.
  • Klimanızın filtresini sökerek temizleyin. Kurulayın ve yeniden yerine takın. Filtre temiz kalırsa yeniden çalıştırdığınızda sorun yaşamazsınız.
  • İç ve dış üniteyi ayrı ayrı temizleyin. Üzerinde bulunan toz ve kirlerden arındırın. Silerken yüzeyleri çizmemeye veya yüzeylere zarar vermemeye çalışın.
  • Dış ünitede eğer boyası kazınmış bölgeler varsa boyama uygulayabilirsiniz.
Ayrıca Bakınız.  Pistonlu Kompresörün Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Gaziantep klima kombi servisi