Klima Santrallerinin Özellikleri Nelerdir?
Klima Santrallerinin Özellikleri Nelerdir?, Gaziantep klima ve kombi servisi olarak bu paylaşımımızda siz değerli okurlarımıza Klima Santrallerinin Özellikleri Nelerdir? ile alakalı faydalı bir makale paylaşmaya çalıştık. Klima Santrallerinin Özellikleri Nelerdir? ile alakalı bilgiler umarım işinize yarar..
Klima Santrallerinin Özellikleri Nelerdir?
Klima Santralleri Hangi Özelliklere Sahiptir?
Klima santrallerinin ne gibi özellikleri mevcuttur? Klima Santrallerinin Özellikleri Nelerdir? konusu ile ilgiliki detaylar aşağıdaki metinde sunulmuştur.
Klima Santrallerinin Özellikleri Nelerdir?
- Karkas
Hücre iskeleti; özel dizayn edilmiş çelik profiller ve bu profillere uygun olan özel malzemelerden yapılmış köşe elemanlardan meydana gelmektedir. Profil iç kısımları santral içi basınç kayıplarının minimize edilmesi ve herhangi bir pislik birikmesin diye tamamen kapalı olarak dizayn edilmiş durumdadır.
- Panel
Gövdeyi meydana getiren paneller çift cidalardan meydana gelmekte olup panellerin dış yüzeyi; PVC kaplı veya elektrostatik toz boyalı galvaniz sacdan, iç yüzey kısımları ise galvaniz veya isteğe bağlı paslanmaz sacdan imal edilmiştir. Isı ve ses izolasyonu, iki cidar içinde kalan boşluğa uygun taşyünü plakaları özel yapıştırıcılar ile sabitleyerek veya poliüretan malzeme enjekte edilerek sağlanır. İki ayrı ana elementten yaşanan poliüretan malzeme, panellere özel ekipmanlar ile uygun oranlarda karıştırılarak enjeksiyon yöntemi ile doldurulur.
- Sızdırmazlık
Hücre iskeletini meydana getiren karkas ile gövdeyi oluşturan panellerin birleşim bölgelerinde, basınç farklarında oluşabilecek olabilecek hava sızıntılarına engel olmak amacı ile özel contalar kullanılır.
- Fanlar
Vantilatör ve aspiratör hücrelerinde; havalandırma sistemlerinde olduğu gibi basınç kaybı değerine bağlı düşük ve orta basınç kayıplı sistemlerde ise geriye eğil-seyrek kanatlara sahip, statik ve dinamik balansı alınmış olan, yüksek verimde, sessiz çalışabilen, çift emişli, radyal fanlar kullanılır.
- Hava Damperleri
Santrallerde kullanılmakta olan damperler, özel alüminyum profil kendiliğinden contalı kanattan imal edilmiştir. Ayrıca dışarıdan gizli plastik dişli mekanizması ile yataklama elemanından meydana gelmektedir. %0 ile %100 kapasite aralığında kademesiz hava ayarlama olanağı sağlamakta olan hava damperleri; hava debisi ve cihazın boylarına bağlı olarak, kenarlarda hava sızıntısını en düşük düzeyye indirecek boylarda dizayn edilmiştır. İsteğe bağlı manuel veya servomotor kontrollü çalışabilir.
- Isıtıcı ve Soğutucu Batarya
Kullanım amacına ve akışkanın özelliğine bağlı, bakır boru-alüminyum kanat veya çelik boru-çelik kanat olarak imal edilmektedir. Tüm bataryalar imali tamamlandığında müteakip uygun basınç altında hidrostatik teste tabi tutulur. Bataryalar hücre içinde kolay monte edilebilecek biçimde tertip edilen kızaklar üzerine monte edilmektedir. Soğutucu bataryaların alt tarafında konulan yoğuşma suyu tavalan, standart olarak paslanmaz sacdan yapılmıştır. İhtiyaca göre formlu PVC damla tutucular ile de kullanılabilir. Elektrikli ısıtıcılar, çelik boru-çelik kanatlı olarak imal edilmektedir. İsteğe göre de emniyet termostatı kullanılabilir.
- Filtreler
Santrallerde, gereksinime göre çeşitli tipte filtreler kullanılır. Ön filtreler; G4 sınıfındandır. Kaba toz tutma özelliği bulunur ve hücre içinde, filtre üzerindeki hava hızını en düşük düzeyde tutmak adına V düzeneğinde yerleştirilir. Sentetik torba filtreler ise; gereksinime göre F5-F6-F7-F9 sınıfındadır. Yüksek toz tutma özelliğindedir. Hücre içinde galvaniz saç çerçeveli olarak sökme-takma kolaylığı sağlar. Kasetler içinde kauçuk malzemeden maul contalar kullanılarak yerleştirilir.
- Isı Geri Kazanım Ünitesi
Çapraz akışlı ısı geri kazanım ünitesi; alüminyum plakalardan meydana gelir. Yüksek ısı transfer kat sayısı ve geniş yüzey alanı aracılığıyla santrale alınan taze hava ile dışarı gönderilen egzost havası içinde etkin bir ısı transferi sağlar. Ortamda dönen havanın özellikleri, yaz ve kış tasarım sıcaklıkları ve işletme durumu göz önünde bulundurularak her sistem için optimum çözüm sağlanabilmektedir.
- Sulu Nemlendirme
Standart panellerden mamul hücreler içinde kapasiteye bağlı dizayn edilmiştir. Su sevkiyat boruları, su polverizasyonunu en yüksek düzeyde sağlamak adına özel dizayn sert PVC malzemeden mamul fiskiyeler, kapasiteye göre uygun çapta seçilmiş olan galvanizli borudan mamul edilmiş, boşaltma, taşıma ve besleme bağlantı ağızlar, sert PVC malzemeden mamul gözetleme camı ve su sürüklenmesini önlemek adına PVC ve paslanmaz malzemeden mamul damla tutuculardan meydana gelmektedir.
- Buharlı Nemlendirme
Standart panellerden mamul hücreler içinde; kapasiteye göre boyut ve adetleri tespit edilen buhar distrübörleri için uygun olan çapta bağlantı ağız kısımları, sert PVC malzemeden mamul gözetleme camı ve su sürüklenmesine engel olmak adına PVC ve paslanmaz malzemeden mamul damla tutuculardan meydana gelmektedir.
- Susturucular
Gerekli ses yutum düzeysini sağlamak adına dizayn edilmiş, galvaniz sac çerçevesi içinde, cam yünü ve üzeri cam tülü kaplı olan bölümlerden meydana gelmektedir.