Klima Bilgileri

Soğutucu Akışkan Borularında Hasarı Engellemek İçin Ne Yapılmalı?

Soğutucu Akışkan Borularında Hasarı Engellemek İçin Ne Yapılmalı?, Gaziantep klima ve kombi servisi olarak bu paylaşımımızda siz değerli okurlarımıza Soğutucu Akışkan Borularında Hasarı Engellemek İçin Ne Yapılmalı? ile alakalı faydalı bir makale paylaşmaya çalıştık. Soğutucu Akışkan Borularında Hasarı Engellemek İçin Ne Yapılmalı? ile alakalı bilgiler umarım işinize yarar..

Soğutucu Akışkan Borularında Hasarı Engellemek İçin Ne Yapılmalı?

Klima Gaz Borusuna Müdahale

Soğutucu akışkan borularına kaynak yapılacaksa eğer her şeyden önce uygun kişisel koruyucu ekipmanları (mesela; kaynakçı eldiveni, kaynakçı maskesi, kaynakçı elbisesi gibi) kullanmanız gerekir. Soğutucu akışkan borularında dikkatli kullanım yahut kural dışı kullanım sebebiyle hasarlar meydana gelebilir. Oluşabilecek bu hasarların önüne nasıl geçilir veya ne gibi önlemler alınması gerekir? İşte merak ettiğiniz soruların yanıtı:

Ayrıca Bakınız.  Klima Resetleme Nasıl Yapılır?

logo

Soğutucu Akışkan Borularında Hasarı Engellemek İçin Ne Yapılmalı?

Soğutucu Akışkan Borularında Hasarı Engellemek İçin Ne Yapılmalı?

  • Soğutucu akışkana özel olan boruları kullanmanız gerekir.
  • Boruların; kuru, temiz ve içleri mutlaka perdahlanmış olmalıdır.
  • Boruların izolasyonu yalnızca soğutucu akışkana özel izolasyonla gerçekleşmelidir.
  • Her modelin minimum maksimum boru mesafesi değişeceğinden, bu özelliklere uymanız gerekir.
  • Boruların olabilecek olduğunca bükülmemesi gerekir. Bükülüyorsa da akma kayıplarını en aza indirmek adına yarı çapının olabildiğince geniş tutulması gerekir. Bunun için de özel aletler kullanılabilir.
  • Kaynak yapılacaksa eğer, kuvvetli bir kaynak yapılmalıdır. Mesela bakır için %2 ag tel, bakır-pirinç için &25 ag tel yapılmalıdır. Kaynak sırasında oksidasyonu engellemek adına boruların içinde çok düşük kuru azot basıncı kullanılmalıdır.
  • Soğutucu akışkan boruları yalnızca boru kesicilerle kesilmeli ve borunun uçlarını daima tıpayla kapalı tutulmalıdır. Kenarlarının ise uygun bir aletle temizlenmesi gerekir.
  • İşlem aşamasında talaşların boruya gelmesine engel olmak adına borunun açıklığı aşağıya doğru tutulmalıdır.
  • Borulardan gaz kaçağını önlemek adına delik açma işlemi her zaman için büyük bir dikkatle yapılmalıdır.
  • Bağlantı borularını oynamalarını engelleyecek biçimde montajı yapılmalıdır. Özellikle de bağlantılarda gerilme olmadığından emin olunmalıdır.
  • Soğutucu akışkan borularının (yani gidiş ve dönüş) aralarına yoğun difüzyonlu termik izolasyon konulmalı, ayrı durmaları sağlanmalıdır.
  • Havşa konisi ve kapak somunu ortalanarak havşa rekoru dikkatlice açılmalıdır. Yanlış ortalama yapılarak aşırı kuvvet uygulanırsa eğer dişler zarar görebilir. Bağlantı gevşekliği gibi durumlar da söz konusu olabilir.
Ayrıca Bakınız.  Mitsubishi Electric RKN502A Isıtma Soğutma
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Gaziantep klima kombi servisi